20 Aralık 2009 Pazar

İstanbul'un Akvaryumu


Pazar günü sabahtan ailecek arabaya doluştuk ve ne zamandır merak ettiğimiz İstanbul'un ilk Akvaryumunu ziyarete gittik.

Özgür ile garip bir şekilde gittiğimiz her ülkede bir akvaryum ziyareti yapar olduk. Her ne kadar çok çok hastası olmasam da, Özgür istediği için nerden baksanız 3-4 şehrin akvaryumunu gördüm. Bunlardan en güzel Chicago'daki Shed Acquarium'du.

Forum İstanbul AVM'nin içinde bulunan akvaryumumuzun adı: Turkuvazoo

Çok büyük değil ama çok çok güzel yapılmış, gayet kaliteli. Özellikle içinde köpekbalıklarının ve envai çelit balığın yüzdüğü "tünel" Barcelona'daki akvaryum kadar güzel.

Çocuklar için dalgıç gösterileri, balık besleme seansları gibi ufak çaplı şovlar düzenlenmiş, izlemesi keyifli oluyor.

Görmenizi tavsiye ederim, büyükler için de çok eğlenceli

2 yorum:

Nesobaby dedi ki...

Ben de Lizbon'da gitmiştim gerçekten çok muhteşem oluyor bu dev akvaryumlar, çocuk gibi hissediyorsun kendini heyecanla izliyorsun balıkları :)) Ama burdaki haftasonları çok kalabalıkmış galiba. Hatta camlar hep el izi olduğu için havuzların içi çok zor görünüyormuş. Eee bize de bu yakışır :D

Bero dedi ki...

Pazar sabahı vakitlice gittiğimiz için izdiham yaşamadık, ama biz çıkarken bayağı bir doluydu. bizim millet de bambaşkadır, ailecek çekirdek çitlemeye gider gibi doluşmuşlardı oraya,pek sevimliydi :)