12 Ocak 2011 Çarşamba

Gelecek, Gelmesin Hemencecik

Çok sevdiğim bir yazısı var Ece Temelkuran'ın. Nar Kalpler başlıklı.
Diyor ki bu yazısında: "Sıradan insanlarız biz, en zoru bizimkisi. Limon kokulu çöp torbaları, kirece karşı çamaşır makinesi tozları, banka kredisinde yüzde 0.1'lik faiz indirimi pazarlıkları, çok erken sabah servisi saatleri, üçlü saç bakım setleri, gece "chat"lerinde zayıf bir "Paris'te Son Tango" ihtimali..."

Benim motivasyon kaynaklarım ne diye düşündüm, 19 Mayıs'da ne yapacağım, yaz tatilinde nereye gideceğim, Film festivalinde hangi filmleri göreceğim konuları.
Sürekli geleceğe yönelik planlar, önüme hep bir "sonraki adım" koyarak mutluluğu ona bağlamak.
Şimdilerde 19 Mayıs seyahati planlama peşine düştüm, henüz Ağustos ayındaki yaz tatilini düşünemiyorum , sadece arada aklıma geliyor.
Geleceği planlıyoruz sürekli ve sürekli. Hedefler koyuyoruz kendimize. Ev kredisini biteceği, yaz tatiline gideceğimiz, bayramda ne yapacağımız yönünde. Hep geleceğe yönelik, hep ileriye dönük.
Sonra durup düşünüyorum. Ev kredisini 63 aydır ödüyoruz, önümüzde kaldı 21 ay. O bitince ne olacak?
Ne olacak biliyor musunuz? Ömrümün 7 yılı bitmiş olacak.
Gelecek gelsin istiyoruz, ama geleceğin gelmesi artık yaşlanmak demek.
20'li yaşlarım bitti. 30'lardayım. Geleceği planlayarak bugünlerimi kaybetmek istemiyorum.
Evet 19 Mayıs'da Fransa'ya gitmek istiyorum ama 19 Mayıs hemencecik gelmesin, o zamana kadar geçen zamanın tadına varayım istiyorum. Ev kredim hemen bitmesin, yaz tatili hemen gelmesin. Hem bak kış da güzel. 12 Ocak çok güzel bir gün.Hemen haftasonu olmasın. Cumayı iple çekmeyeyim. Bugünü yaşayayım. Bu anın tadını çıkarayım

5 yorum:

Dışavurum dedi ki...

seninle aynı aynı aynı, ama ayynnıı şekilde hissediyorum.

minimalist dedi ki...

bende bugün benzer şeyleri düşündüm ve bir ara "off yoruldum yeter artık" dedim kendi kendime "bu an'ı yaşa" bırak geleceği, bırak geçmişi...

Bero dedi ki...

Sedos, aynı fikirdeyiz de bir çözümümüz yok sanırım :)

minimalist, ani yasamayı basaricam bir gün, inanıyorum :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Geleceği planlamakta lazım ama önemli olan yaşadığımız günü ipotek altına alacak şekilde olmasın, günü ıskalamamakda lazım.

bilge dedi ki...

Babamın bir sözü vardı isteklerini yarına erteleme diye ben yurdumun her yerini gezmek istiyorum önce sonra yurt dışına giderim ..sevgilerimle..