10 Mart 2010 Çarşamba

Kitapların Tadı


Bazı dönemlerde elime kitap almak gelmiyor. İçimden hiçbir şey okumak gelmiyor, öyle bomboş takılmak istiyorum, kitaplara konsantre olamıyorum.

Sonra birdenbire kitap deliliğim tutuyor, elimde her an bir kitap ile dolaşıp, sürekli bir şeyler okuyorum. Bu son zamanları bu şekilde geçiriyorum. Ama bu kez de peşpeşe ve merakla okumaktan ötürü bitirdiğim bir kitabın üzerinde düşünemeden yenisine başlıyorum, çok acıkıp da yemeğe oturunca yediğinin tadını almadan lokmaları ağzına tıkmak gibi.

Neleri okudum son günlerde? Bu vesile ile okuduğum kitapları anmak istiyorum, kitap değerlendirmesi yapmayacağım.


  • Paul Auster - New York Üçlemesi : Bu kitabı çok beğendim, Paul Auster'in ilk romanı. Sonra gidip son romanını da aldım.

  • Paul Auster - Görünmeyen: Buna da bayıldım. Hafif içe dönük yazıyor, çok sevdim, hemen gidip başka romanlarını da aldım.

  • İnci Aral - Sadakat: Favori yazarımın son kitabını alıp hızlıca okudum ve tabi ki çok beğendim.

  • Murathan Mungan - Yüksek Topuklar: Gecikmiş bir okuma oldu, olsun. Murathan Mungan'ı zaten seviyorum, harika tespitleri var, gerçi kitapta bazı yerleri çok uzun bulduğum oldu, bir de kalın bir kitap olduğu için yanımda taşıyamadım.


Sonuçta son zamanlarda hep iyi kitaplar seçmişim, pek memnunum halimden.

Şimdi önümde okunmayı bekleyen başka kitaplar var, siz blogger'ların tavsiyesi olan kitaplar çoğunlukta diyebilirim.

2 yorum:

Sanat Notlari dedi ki...

bende senin gibi hissediyorum bazen, kitaplara bir dadanıyorum peşpeşe okuyorum. Bende en son Sahilde Kafkayı okudum daha yazısını yazamadan Açlık Oyunlarını bitiriverdim. Roman okumanın bazı sakıncalarıda var, o dünyaya tüm ayrıntılarıyla sahip olunca oradan ayrılmak insanı üzüyor, mesela senin okuduğun New York Üçlemesini bile bitirdiğimde kahramanlardan ayrılırken üzülmüştüm, bundan sonra napıcaklar diye merak ediyor insan, okusan birtürlü okumasan birtürlü yani:)

Bero dedi ki...

Evet kesinlikle, ben zaten romanı okurken roman kahramanı oluyorum, orayı hissediyorum. Hemen ardından yenisine başlayınca da beynim dönüyor,yine de engelleyemiyorum :)