9 Mart 2010 Salı

Doğuştan Yönetici


Özünde iyi ve düzgün bir insan ama kendisi için üzülüyorum. Hayat "olması gerektiği gibi" yaşanmalı onun için.

Herkesi yönetmeyi çok seviyor. Çevresinden beklentisi yüksek, büyükler düzenli aralıklarla ziyaret edilmeli, bayramlarda mutlaka aranmalı, mesafeler uzak olsa da görüşülmeli.

Bunu sağlamak için aralıksız sitem edebilir. Yakınlarını kontrol altında tutması gerekiyor. Keşke şansı olsaymış da bir şirkette yönetici olabilseymiş. Tüm ekibi kontrol altında tutabilir, insanlar arasındaki politik ilişkileri yönetebilirmiş. Ama hayat garip ve ne yazık ki adil değil, çünkü en yakınlarını yönetemiyor. Onlar karşısında çaresiz ve aciz, küçük çemberinin dışındaysa gerçek bir "kontrolcü" ve "sitemkar".

Sitemi sevmiyorum, sitem eden insanlardan uzak durmak istiyorum ve soğuyorum. Eskiden sessiz kalır ve sıkıntımı dile getiremezdim. Son zamanlarda kendimi geliştirdim, sitem duyduğumda gereken cevabı vermeye çalışıyorum. "Ne zamandır aramadın?" , "Geçende hasta olduğumu söylemiştim, bir arayıp nasıl olduğumu sormadın" tadında cümleler beni geriyor, çok rahatsız ediyor. Kimseden bir beklentim yok, bana yapılanların gerçekten istendiği için yapılmasını istiyorum, karşılık beklenmesi hoşuma gitmiyor, ben de kimseden karşılık beklemiyorum.

Hayatımız koşturmaca içinde geçiyor, rahat olmak, rahatlıkla iletişim kurulabilecek ilişkiler içine girmek istiyorum. En eğlendiğim zamanlar "beklenti olmadan" gidilen yerler, en sevdiğim kişiler "benden bir şey beklemeyenler". Zaten beklentinin olmadığı yerde sağlam dostluklar var, oradan besleniyorlar.

4 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Yazdığın bir çok yazıda "aynı şeyleri ben de düşünüyorum" diyorum.
Dediklerinde ne kadar haklısın,ne de güzel yazmışsın ...

Bero dedi ki...

Teşekkürler Sedacığım, gönüllerimiz bir sanırım :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Dostluğun emek gerektirdiğine inanıyorum ama zorunluluk halinde emek verecek istek de kalmıyor insanda.
Bazen kurallarımızdan sıyrılırsak geriye ne kalır diye durup bakmak lazım, kimimiz için, kontrol=varlık durumunda çünkü benim de gördüğüm kadarıyla,
Kalemine sağlık Berrak'cığım, gayet net ifade etmişsin gene
Sevgiler

Bero dedi ki...

Sokak Kedisi; dostluk için emek şart, ama zorunluluk olmamalı dediğin gibi, teşekkür ederim güzel yorumların için