3 Mart 2011 Perşembe

Parçalanan Resim

O zamanlar sevgilim olan kocamla, ilk birlikte olduğumuz zamanlardı.

Bana "seni kardeşim ve eşiyle tanıştırmak istiyorum" demişti. Panik olmuştum. Sevgilimin ailesinden birileriyle tanışacaktım. Nasıl insanlardı acaba? Beni sevecekler miydi? Ben onları sevecek miydim?

Evlerinden içeri girerken acayip endişeli olduğumu hatırlıyorum. Hiç tanımadığım bu insanların neden evine gidiyorum demiştim kendi kendimi? Saçmalıyordum evet, o kesin. Ama olsun, zarar varsa ortada, ne kadar ötesinden dönersem kardı çünkü.
O gün harika geçti, çok sevdim onları, ne hoş bir aile dedim kendi kendime. Ne kadar birbirine düşkün insanlar. Ne kadar uzun zamandır birlikteler. Yaşasın, bu aile benim ailem olmalıydı.
Öyle laylaylom günlerin birinde, Büyükada'ya gittik, neşe içinde fayton turu yaptık. Üşenmedik Aya Yorgi'ye çıktık. Nefis bir gündü, sanki bir cennet. Çok mutlu olduğum günlerden biriydi o gün. Hala, o gün çektiğimiz resimlere bakar mutlu olurum.

Gel zaman git zaman, çocukları oldu. Sonraları öğrendim ki aslında benim gördüğüm gibi degil madalyon. Diğer yüzü de var. O kadar da mutlu değiller. Ortak zevkleri çok az, paylaşımları yok gibi bir şey. Yıllardır birlikteler. Artık bıkmışlar birbirlerinden. Her ikisi de bağımsız hayatlar yaşıyor. Tek ortak noktaları kullandıkları anahtar.

Kimi zaman evlerine gittiğimizde kavgaya tutuştular sebepsiz yere. Kimi zaman dolaylı olarak aldım mutsuzluk haberlerini. Boşanacaklarını duyardım ara sıra. İnanmak istemezdim, ne de olsa küçücük oğulları vardı. Evlilik gibi boşanmak da şakaya gelmezdi. Ben böyle kodlanmıştım.

Onları tanımamın üzerinden yıllar geçti, sanırım 8 yıl. Bugün bir telefon aldım: Boşanmışlar.
Ayrı hayatlar yaşayacaklar. Kocamın kardeşi ve onun eski karısı olarak, ortak bir çocuk büyütecekler.
İçim çok buruk. Konsolun üzerinde düğünlerinde çekilmiş resimleri duruyor. Az sonra o resmi indireceğim aşağı.  Yerine kendi çocuğumun resmini koyacağım
İçim buruk, önümüzde yeni umutlar...

5 yorum:

Aslısın dedi ki...

Çocukla hele çok zor bu işler. Umarım ikisi de mutlu olur ve çocukları da zarar görmez, çok üzülüyorum ama hayat bu, oluyor, hem de sık sık.

minimalist dedi ki...

hayatın br cilvesi.Keşke devam edebilseydi ama olmayınca da zorla olmuyor çocuklarının ve kendi sağlıkları açısından en doğru kararı vermişler...

Bero dedi ki...

Zor be Aslı. Bu kafayla onların çocukları zarar görmezse iyidir demek istiyorum.

Minimalist, göreceğiz bakalım. Bu aralar durum pek parlak degil

Nesobaby dedi ki...

Ufff boyle haberler hep insani korkutuyor ya benim de basima gelirse diye
Evlilik cok zor is anlasilamiyorsa bosanmak lazim ama arada cocuk varsa daha da zor o yuzden hala cocuk yapsam mi yapmasam mi karar veremiyorum onumden boyle hikayeler gectikce

Bero dedi ki...

Düşün düşün içinden çıkılmaz be Nesom :)