2 Mart 2011 Çarşamba

Kıstırıldık

Kendimi tamamen kuşatılmış ve kıstırılmış hissediyorum. İçim parçalanıyor bulunduğum tüm ortamlardaki bu baskıyı gördükçe. Ruhum daralıyor.

Saçma sapan bir nedenle blog'lara erişimimiz yasaklandı. Tabi ki bir yolunu bulduk, DNS ayarlarımızı değiştirdik ve erişiyoruz iyi kötü. Çocukluğumda "Kızım Olmadan Asla" kitabı ile ilk kez tanıdığım "o korkunç" ülkeye benziyoruz.

Biliyor musunuz, o ülkede aslında her şey var, içki de içiyorlar, uyuşturucu da kullanıyorlar, seks partileri de yapıyorlar, zina da yapıyorlar, donla da geziyorlar. Ama görünüşte her şey yasak. Herkesin kafası "o yasağı nasıl deleriz"'e odaklanmış durumda. İnsanlar sürekli yasak delmek için daha da uç noktalara gidiyorlar. Biliyorum çünkü oralı bir arkadaşım var.

Bizim durumumuz da biraz öyle degil mi? Youtube yasaklandı, hemen k-tunnel çıktı, tak girdik Youtube'a.
Bunu hiç mi duymamıştı yasağı koyanlar??

Şimdi blog'lar yasaklandı, yine giriyoruz. Giriyoruz girmesine ama izlediğim bütün blog'lar silinmiş. Geçici bir süre için böyle, sonra düzelecek diye düşünüp bekleyeceğim. İzlediğim tüm blog'ları tek tek bulmak o kadar zor ki.

Neyse, evde bayık bayık otururken bari dedim Migros Sanal Market'den haftalık sipariş vereyim. 8'li bira alayım, bir de üstüne şarap patlatayım, akşam hafiften demleniriz. Bir de ne göreyim: Migros Sanal Market'de artık alkollü içki satışı yok.

Hadi bakalım hoppaaaa.

3 yorum:

Nesobaby dedi ki...

Yok artiiikk :))
Ben de iphonumdan giriyorum
Yasaklar delinmek icindir muhtesem demokrasimizde careler tukenmiyor
Zaten olan bize oluyor
Supersonik teknik bilgileri ile o korsanlar yapacagini yapar yine bugun blogger olarak yapamiyorsa yarin wordpress'ten yapar degil mi??
Yasaklarin cok oldugu yerlerde gunahlar daha cok oluyor bence insani resmen korsanliga tesvik ediyorlar

Meyra dedi ki...

hiçbiyere gitmiyoruz hepimiz buralarda kalalım.bu yasağı getirirlerken DNS denen şeyi unuttular galiba.! değiştirip kullanırız sonuna kadar nereye kadar gidecekse gider..ama umudum var yine hepimiz buralarda olacağız yeterki yılmayalım..sevgiler

Bero dedi ki...

Yasaklar delinmek içindir Neso :)

Gİtmeyeceğiz Meyra, umudumuz sonuna kadar...