1 Aralık 2010 Çarşamba

Arkadaşımın Arkadaşı Benim de Arkadaşım Mıdır?

Böyle tekerleme gibi bir başlık oldu ama ne zamandır içten içe sorduğum bir soru bu.

Genellikle farklı ortamlarda, yakın arkadaşlarımın arkadaşları ile biraraya geliyorum. Kimi zaman haftasonları buluştuğumuzda toplu hareket yapıyoruz, kimi zamansa iş yerinde molalarda takılmak durumunda kalıyorum.
Üzüntü ile itiraf ediyorum ki, bazı kişilere hiç ısınamıyorum. Sırf dostumun dostu olduğu için sevmem gerektiğini düşünmeme rağmen bir türlü kanımın kaynamadığı kişiler var. Hatta içten içe şaşırıyorum: dostum bu kişi ile nasıl yakın olabiliyor diye.
Sonuçta, benim elimde olmadan hayatıma girmiş insanlar bunlar ve sanki hep olacaklar gibi. Isınmayı çok denedim ama yok olmuyor, ısınamıyorum ve hatta bazen de kıl oluyorum :)
Buna rağmen görmek ve zaten az olan boş vaktimde rastlaşmak durumunda kalıyorum.
Yok yok bu konuya bir çözüm bulacağım, kimseyi de kırmadan :)

4 yorum:

Dışavurum dedi ki...

:) :)
Ben pek hoşlanmıyorum seçmediğim ve planlamadığım insanlarla birlikte olmaktan. Bana göre arkadaşamın arkadaşı bir yere kadar yani :)
Berom yöntemini de de ben de uygulayayım.

minimalist dedi ki...

aaaa yıllar önce bir arkadaşım vardı ve her bizi evine davet ettiğinde bizim tanımadığımız başka bir çifti de aynı zamanda davet ederdi; ve ben onlara kıl oluyordum bu böyle 2-3 devam etti . Nİhayet bir seferinde ona bu durumdan hiç memnun olmadığımı; onlarla bizi aynı ayarda gördüğü için mi aynı zamanda davet ettiğini sordum; acayip şaşırdı belki de bozuldu ama sonra bir daha olmadı. ben de o günden beri kendi arkadaş grubumdada aynısını yapmamaya çalışıyorum bilinçli olarak...Yani o insanlara söyle onların diğer arkadaşlarıyla aynı ortamı paylamak istemediğini ...

CEPAYNASI dedi ki...

"ayıp olmasın" diye katlandığım buna benzer durumlardan,açıkça dostlarıma belirterek,kurtuldum:)
sonuç mu?
keşke daha önce yapsaymışım,mutluyum:)

Bero dedi ki...

Sedoş, sanırım Minimalist'in söylediği gibi yapacağım :)
Teşekkürler Minimalist :)
Cep Aynası, ben de kurtulucam, 2011'in hedefi olsun bu bana