27 Kasım 2010 Cumartesi

Değişiyorum


Değişiyorum : Eskiden sadece ilkbahar ve yazı severdim. Sonbahar hüzün, kış mutsuzluk verirdi bana. Şimdiyse her mevsimin tadını çıkarmaya çalışıyorum. İlkbahar'da hafif esintili meltemin çiçek kokularını burnuma sürmesini, yazın sımsıcak güneş altında ısınıp denize atlamayı, sonbaharda yağmuru seyrederken kahve içmeyi, kışınsa ellerim buz kesmiş bir halde açık havada donarak çay içmeyi seviyorum.


Değişiyorum: Eskiden yalnız başıma bir restoranda oturmak, yemek yemek ütopyaydı benim için. Hep birilerine ihtiyaç duyar, yalnız dolaşmayı sevmezdim. Şimdiyse hayattan en çok çaldığım anlar, kendi başıma dolaştığım, kitap seçtiğim, mağaza gezdiğim, kahve içtiğim anlar oldu.


Değişiyorum: Eskiden haftasonları annemle vakit geçirmeye bayılmazdım, 1-2 saat ancak hoşuma giderdi, hemen arkadaşlarıma kaçmak isterdim. Şimdiyse annem en iyi arkadaşım oldu, onunla olmak, hiç konuşmadığımız zamanlarda bile beni anladığını bilmek, onunla geçmişi, geleceği, güzel günleri konuşmak en büyük zevkim oldu.


Değişiyorum: Çünkü yaşlanıyorum ve mecburen yaşlanmanın tadını çıkarmaya çalışıyorum.

6 yorum:

Derinden dedi ki...

Sevgili Bero, bence olgunlaşıyorsunuz.Hayatı artık dokunarak ve sindirerek yaşamayı öğreniyorsunz ve hatta anlamlandırıyorsunuz.Bu değişimin farkında olmak ne kadar güzel değil mi?

Dışavurum dedi ki...

Ben de hayatta oturmam dediğm uzak bir semte tasınıyorum Aralık'ta. Fkirlerim ne kadar değisti, bu sorguluyorum son günlerde.

Bero dedi ki...

Dalgasesleri, artık olgunlaşmak mı diyelim yoksa yaşlılık mı diyelim bilemedim :)

Sedoş, nereye taşınıyorsunuz kuzum? Neresiymiş o uzaklar, Çekmeköy filan mı?

Dışavurum dedi ki...

Evet Berocuum, Çekmeköy taraflarına gidiyoruz.
Site yaşamı beni de cezbetti,

minimalist dedi ki...

aynı değişimleri ben de yaşadım ve hala da yaşamaktayım; yaşlanmak demeyelim de "hayatı güzel yaşamayı" öğrenmek belki :)))

Bero dedi ki...

Sedoşum, hayırlı olsun bakalım yeni yaşamınız. Tecrübelerini paylaş lütfen, benim de aklımda çünkü oralar, bir açıdan da istememekle birlikte.

Minimalist,evet bak bunu sevdim "hayatı güzel yaşamayı öğrenmek"