22 Haziran 2010 Salı

Ne Kadar Zor


Seviyorum işimi, yıllardır alıştım en basiti. Gidip geliyorum bir şekilde, arkadaşlarımla laflayarak, çalışarak, arada stres olarak geçiyor zaman. Tekdüze, fazla beklentim olmadan geçiriyorum günlerimi. Doğrusu öğrendiğim yeni şey de pek yok, elimin tersiyle yapıyorum işimi.

Yavaş yavaş köreliyor muyum diye düşünüyorum bazen, ofisin güvenli ortamında kala kala dış dünyaya kapatıyor muyum kendimi??

Yeni insanlar tanıyacağım, yeni ortamlarda bulunacağım, yeniden savaşacağım bir işim olsa daha mı iyi olur? Kendimi sevdirmek, kabul ettirmek için biraz uğraşsam, yeni şeyler öğrensem, yeniden başlasam.

Bir diğer yandan da "ne gerek var ki yorulmaya" diyorum. Günün sonunda alacağımız maaşsa eğer, kolayca alsam daha iyi olmaz mı? Aynı maaşı almak için bin tane takla atmaya gerek var mı, git gel işte bir şekilde.

İçimde böyle farklı düşüncelerle savaşıp duruyorum, bakalım savaşın sonu ne olacak?
** Foto hk: Resimdeki ofis ile ilgim yok,

8 yorum:

Aslısın dedi ki...

Allah kolaylık versin :) Hayatın çelişkileri, aynen bendeki durum :)

Sinem Ergun dedi ki...

seçimini etkileyen minicik ve dev bir etken var değilmi. Hangi kararı verirsen ver doğru olacaktır çünkü sen seçeceksin unutma..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bir çok insan iş konusunda, daha iyisi olsa, şöyle olsa diyordur sanırım..zamanında bende derdim.

Fakat Ülkemizde ve hele şu sıralar elimizdekinin kıymetini bilmeli bence.

Geçen hafta köye çocuklarımın yanına gittiğimde kasabada biriyle tanıştım.. Çimento fabrikasında zorla iş bulmuş, işide bant üzerinde giderken sağa sola taşan taş toprak ve kumları bantın sıkışmaması için tekrar üstüne atmak..ve düşünün şu sıcaklarda hep dışarda, kışında kat kat giyinip yağmurluk giyip karda yağmurda hep dışarda çalışmış..580tl aylığa.....

İmkan varsa tabiki deneyin daha iyi bir işi, mutlu değilseniz katlanmayın tabiki seçim tamamıyla sizin.

Bero dedi ki...

Aslı, teşekkürler, hayatım çelişki benim :)

Bero dedi ki...

Sinem, haklısın seçimimi etkileyen önemli bir etken var, sanırım yerimde kalmam daha iyi olacak bu aralar :)

Bero dedi ki...

Mavi Tutku, çok haklısın bu açıdan bakınca çok şanslıyım gerçekten, ne yazık ki herkes eşit imkanlarla çalışamıyor ve yaşayamıyor bu hayatta.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bir hafta sonu buyurun sizde katılın.:)

Nesobaby dedi ki...

Ben de başka iş bulsam giderim diyorum ama başka işte aramıyorum çünkü başlangıçtan beri burdayım başka yere gitmek yabancı ülkeye taşınmak gibi birşey.