6 Ekim 2010 Çarşamba

Ben Böyleyim


İş yerinde yeni işe başlayan kişiler benim "soğuk", "havalı", "mesafeli" ama bir o kadar da "güçlü" olduğumu söylüyor kanka olduktan sonra.

Hiç göründüğü gibi değilmişim. İlk başlarda mesafeli duran, ayrıca halim tavrım nedeniyle havalı görünen, kısacası artizz diyeceğimiz bir halim varmış.

Bu nedenle ilk başlarda bana yanaşmaya çekinmişler. Ama zaman geçtikçe, gerçek beni tanıdıkça, aslında hiç göründüğüm gibi olmadığımı, samimi, içten, sıcak ve kendi çapımda komik olduğuma kanaat getirmişler.

Bizim bölümde kim işe başlasa bir süre sonra bana bu cümlelerle geldi, gerek içki masasında, gerek çay sefası esnasında itiraf.com modunda takılırken bu düşüncelerini öğrendim arkadaşlarım.

Sonra da hep düşündüm, "neden böyle düşünüyorlardı?" diye.
Sanırım buldum: ben insanlarla kısa sürede samimi olmayı sevmiyorum, sanırım kırılmamak için ilk başta uzak duruyorum, mesafe koyuyorum. Bu nedenle de ilk tanıştığım zaman genelde kişilerin kötü yanlarına konsantre oluyorum, uzak duruyorum, bekliyorum.

Zamanla yakınlaşıyorum, zamanla kalbimi açıyorum. Ama bir kez de güvendim mi, kalbimi açtım mı, bir daha kopmuyorum, o kişiye yapışıveriyorum. Ondan sonra yakalarına yapışıyorum, seviyorum, konuşuyorum, dalga geçiyorum falan.

Neyse işte ben de böyleyim, sanırım bu özelliğimle yaşamaya devam edeceğim.

Bu yazı nereden mi aklıma geldi? Bizim bölümde yeni bir çocuk işe başladı, muhtemelen farkında olmadan çocuğa öküz gibi davranıyorum, bakalım ne kadar zaman sonra bana bu cümlelerle gelecek??
Not: Tabi arkadaşım olamayacak biri olduğunu düşünürsem hiçbir zaman bu cümleleri kurmayacak, hep soğuk olduğumu düşünecek ama ben bunu hiç umursamayacağım.
Du bakalım!

9 yorum:

komançi dedi ki...

bi bakalım :)

Dışavurum dedi ki...

bak bakalım :)

Deniz Poyraz dedi ki...

bekle ve gor bakalim :)
havali ve artizz kismini bilmem mumkun degli tabii ama cok yakiniyorsan bu durumdan bence yeni tanistiklarina ver blogun adresini seni buradan tanisinlar..buradan tam tersi bir havan var :)

minimalist dedi ki...

ben de aynen öyleyim !!! ne yapalım seven böyle sevsin ; sevmeyen sevmesin:)))

Sanat Notları dedi ki...

Berocum sen en doğru davranış biçimine sahipsin, en baştan samimi darvanıp kırk yıllık arkadaş gibi yapanlar (iş ortamı için söylüyorum) genelde kendine güveni olmayan insanlar bence, önce karşındakini tanıyp tartarak yaklaşmak daha iyi, çünkü birbirlerini iyi tanımayan insanlar en ufacık birşeyi yanlış anlayabilirler.
Buarada Ajandanın kapağı, nazar boncuğu gibi durmuş:)) Desteğin için çok teşkkürler.

Bero dedi ki...

Komanci, sedos, bakalım ne çıkacak?

Den, yok aslında havalı olMakla alakam yok, zaten ona şaşıyorum. Öyle görünmem pek garip :)

Bero dedi ki...

Minimalist, evet karakter meselesi ;)
zaten bir sekilde sevdiriyoruz kendimizi :)

sinem, uzun soluklu ve güvene dayalı iliskiler bana göre.
Bu nedenle geç olsun güç olmasın diyorum.
Derginiz öyle güzel ki, benim yaptıgım ne ki?

Nesobaby dedi ki...

yazık değil mi çocuğa :))

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hayırlısı bakalım.
Başta nasıl görünürsen görün bir süre sonra anlamazsa anlayamıyor demektir zaten.
Benimde tipim duruşum soğuktur ilk gördüğünde böyle denirmiş, ama tanıdıktan sonra abi sen neymişsin diyen çok oldu.:)